Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

MovieCops

KÖNNYŰZENEI PANORÁMA – TATJANA: AKTMODELL, POPSZTÁR, SZÍNÉSZNŐ

2022. augusztus 26. 06:00 - Field64

Tatjana Simić (Jugoszlávia, Zágráb, 1963. június 9.) horvát származású holland modell, énekesnő és színésznő a popvilágban csupán a keresztnevét használja. Modellként vált ismertté, gyakran vállalt aktokat. 1993 óta készülnek róla naptárak is, melyek Európa-szerte igen kelendőek. (Ámbár nem tudom, állnák-e az összehasonlítást Kiszel Tünde naptárjaival.) Színésznőként A suttyó család (1986) című filmben aratta legnagyobb sikerét, amelyhez két folytatás és egy tévésorozat is készült. 1987-ben mutatkozott be mint énekesnő. Ismertebb slágerei: Baby Love, Chica Cubana, Awaka Boy, Can't Take My Eyes Off You (duett Gerard Jolinggal), Santa Maria, Ik Laat Je Gaan. Tatjanát gyakran emlegették „a holland Sabrina”-ként, hiszen hasonló stílusú slágereket énekelt, mint olasz kolléganője, és lényegében ugyanazt az imázst képviselték a könnyűzenében.

FIGYELEM! Az illusztrációk női meztelenséget ábrázolnak. Csak az ilyesmire nem érzékeny 18 éven felüliek kattintsanak a „TOVÁBB” linkre!

tatjana01.jpg

KARRIERTÖRTÉNET

A modell

Tatjana Simić életéről viszonylag kevés információ található a világhálón, családjáról, Jugoszláviában töltött éveiről például semmilyen adatot sem találtam. Amit biztosan tudni lehet, hogy édesanyjával és lánytestvérével együtt 1979-ben költözött Hollandiába. Rotterdam városában telepedtek le. 1982-ben Tatjana egy országúti balesetben megsérült, apró sebhelyek maradtak az arcán, melyek később kibontakozó karrierjét szerencsére nem hátráltatták. Pályafutása modellként kezdődött, miután 1985-ben megnyerte egy holland magazin modellkereső versenyét. A nagy múltú férfimagazin, a Playboy fotósai hamar felfedezték, és a gyönyörű horvát lány a hímnemű közönség nagy örömére többször is hajlandó volt megválni a ruháitól. Vállalkozó kedve elnyerte méltó jutalmát, hiszen nem kevesebb, mint tizenhatszor szerepelt a Playboy címlapján: tizenkétszer a holland, négyszer a német kiadáson. Természetesen más magazinok is közölték a fotóit és a róla szóló híreket, így például a holland Veronica, a Hitkrant, a Story, a Dag, a Nieuwe Revu és a Tros Kompas, a belga Humo és a német Lui. Kizárólag igényes aktokat vállalt, nem került a pornográfia közelébe.

tatjana08.jpg

A színésznő

Tatjana 1986-ban kezdett filmezni: Kees Flodder szerepét játszotta a nálunk sem ismeretlen A suttyó család című filmben. A címbeli família tagjainak nem éppen a rend és tisztaság a legfőbb erényük, az alkalmazkodóképességről már nem is szólva, tehát amikor a városvezetés jóvoltából a mérgező vegyi anyagok közvetlen közeléből a település legpuccosabb helyére költöznek, alaposan meggyűlik a bajuk az ott élőkkel. Az opusz Hollandiában kiugró sikert aratott, több mint két és félmillióan látták: nem csoda, hogy 1992-ben és 1995-ben folytatás készült hozzá, 1993-ban pedig beindult a famíliáról szóló tévésorozat is. Tatjana természetesen mindegyik produkcióban részt vett. A szőke szépség második hazája mellett Németországban vált még különösen népszerűvé, amit két német filmje is bizonyít. Az Im Schatten der Angst (1988) eredetileg a televízió számára készült bűnügyi filmdráma. Hanna nővér (Ruth-Maria Kubitschek) évekig odaadóan gondoskodik Wagner doktorról (Dietrich Mattausch), aki azonban hálátlan módon a jóval fiatalabb Sonját (Tatjana Simić) vezeti az oltár elé. Hanna rajongása szertefoszlik, és a nő ravasz bosszútervet eszel ki az orvos ellen. A Szelíd terminátorok (1988) egyik sztárja az amerikai David Hasselhoff, aki akkoriban különösen népszerű volt Németországban. Aki már látott legalább egy Hasselhoff-filmet, az nyilván tudja, hogy minden korosztály által nézhető, ártalmatlan produkciókról van szó, amelyek annyira nem terhelik meg az agyat, hogy az ember hamar el is feledkezik róluk. (Kivétel a Teakbois koma posztjában említett film: Terror at London Bridge.) A My Blue Heavenről csak azért kell külön szólni, hogy kihangsúlyozzuk: nem azonos a szintén 1990-ben készült Az én kék egem (My Blue Heaven) című amerikai vígjátékkal. Tatjana egyetlen horvát filmje, a Zlatne godine az ún. „horvát tavasz” időszakában játszódó dráma, amelyben a szépség csak egy kis szerepet alakított, egy tévériportert.

tatjana04.jpg

Az énekesnő

A suttyó család nagy sikere alighanem döntő szerepet játszott abban, hogy 1987-ben elkezdődött Tatjana énekesnői karrierje. Első kislemeze, a Baby Love a Diana Ross nevével fémjelzett 1964-es The Supremes-sláger feldolgozása. Ez még nem sok vizet zavart, ám a következő, a Chica Cubana (1988) már számos európai országban Top 10-es slágernek bizonyult. Ugyanezt a hangzást követte az Awaka Boy is. A sikerek ellenére csak 1991-ben vásárolhatták meg a rajongók Tatjana első albumát, amelynek játékideje még félóra sincs. A hét felvétel közül öt korábban már megjelent kis- és maxilemezeken, de a kiadó számomra ismeretlen okokból még arra sem volt hajlandó, hogy legalább a nagy slágereket hosszabb változatban tegye rá az albumra. 1992-ben jelent meg a Can't Take My Eyes Off You, Frankie Valli 1967-es slágerének sokadik feldolgozása, amely Tatjana legnépszerűbb felvétele lett Hollandiában. Egy duettről van szó, melyet a szexi sztár a Magyarországon alig ismert Gerard Jolinggal együtt énekelt. 1993-ban folytatódott a sikersorozat, immár nemcsak Európában, hanem Dél-Afrikában, a Távol-Keleten és az Egyesült Államokban is. Tatjana Miamiban lépett az amerikai közönség elé. Még ugyanabban az évben elkészíttette magáról az első naptárt (az 1994-es esztendőhöz), amely oly nagy nemzetközi érdeklődést keltett, hogy azóta minden évben készül egy újabb. 1993-ban vásárolhatták meg a rajongók Tatjana második albumát is, amely 13 felvételt tartalmaz. Azok kedvéért, akik valamiért lemaradtak az előzőről, a négy legnagyobb slágert a másodikra is rátették: Chica Cubana, Awaka Boy, You and Me, Don't You Want Me Baby. (Az utóbbi a brit Human League 1981-es slágerének feldolgozása.)

tatjana07.jpg

Az énekesnő 1995-ös slágere, a Santa Maria producerei Mike Stock és Matt Aitken voltak. Ezek a nevek nyilván ismerősen csengenek minden poprajongónak, hiszen Mike és Matt – Pete Watermannel közösen – az 1980-as évek második felében futószalagon gyártották a slágereket és a sztárokat a Dead or Alive-tól a Bananaramáig, Rick Astley-től Kylie Minogue-ig, és a sor hosszan folytatható lenne. 1996-ban került forgalomba Tatjana harmadik albuma, amely természetesen a Santa Maria címet kapta. Tizenhárom felvétel szerepel rajta, a nagy sláger például háromféle változatban is meghallgatható. A már említett Tatjana-naptárak sikeréhez kapcsolódik az énekesnő 1996-os kislemeze, a Calendar Girl, amelyet 1997-ben követett az új album, a New Look. Ez 14 dalt tartalmaz, és aki netán elmulasztotta volna vagy nem unta még meg addig, az a Santa Mariát ezen az albumon is meghallgathatta kétféle verzióban. A lemezbemutató koncertet az amszterdami Planet Hollywood étteremben tartották. A New Look (Új külső) címének megfelelően valóban új imázst hozott: a szexi lány helyébe az elegáns üzletasszony lépett. 1997 óta egyébként nem jelent meg újabb Tatjana-album, bár 1999-ben és 2010-ben is kilátásba helyeztek egyet. (Utóbbi időpontban végül egy válogatáslemezt hoztak forgalomba.) 2000-ben a Baila Baila egy olyan speciális CD-n is a boltokba került, amely a címadó dal különféle változatai mellett három klipet, fotókat, videojátékot és képernyővédőt is tartalmazott. Az új évezredben a Santa Maria többször is megjelent újrakevert változatokban. Az énekesnő 2008-ban a horvát Tony Četinski Blago onom ko te ima című felvételét dolgozta fel új kislemeze B oldalán. Az A oldal felvétele, az Ik laat je gaan 11. helyezést ért el a holland toplistán, és ilyen eredménnyel Tatjana korábban még nem dicsekedhetett második hazájában. (A holland közönség nyilván ily módon díjazta, hogy a sztár ezúttal holland nyelven énekelt.)

tatjana12.jpg

Ez meg az 

Modell, színésznő és énekesnő: már ez is figyelemre méltó sokoldalúságról tanúskodik, de Tatjana egyéb módokon is rendszeresen jelen van a nyugati (főleg a holland) médiában. 1997-ben jelent meg róla az első könyv, amelyet John Frijters és Peter de Jong írt. A kiadványt természetesen számos fotó illusztrálta. Maga a sztár előbb egy DVD-n mutatta be a közönségnek karrierje történetét 2002-ben, majd három évvel később Jij! címmel jelentette meg a saját maga által írt önéletrajzi könyvét. És miért épp neki ne jelent volna meg szakácskönyve is? A 2006-ban kiadott Tatjana's Studentenkookboek horvát ételkülönlegességek receptjeit tartalmazza színes anekdotákkal és persze a sztárról készült fotókkal fűszerezve. Különféle tévéműsorokban is láthatták a rajongók. A Zuidlarenben rendezett 2000-es Dominó-napon például ő tette le az első dominót a 3 112 000 darabból. A felépített dominóknak abban az évben Lionel Richie adta meg a kezdő lökést. A dominók 95,68%-a dőlt el, vagyis összesen 2 977 678 darab. Ez rosszabb eredmény volt, mint az előző évi, de jobb volt, mint a következő esztendei eredmény. 2005-ben Tatjana részt vett a holland RTL4 Dancing with the Stars (magyar változatban: Szombat esti láz) című műsorának szilveszteri különkiadásában, amelyet meg is nyert. (Táncpartnere a 12 évvel fiatalabb Koen Brouwers profi táncos volt.) 2008-ban a BNN Ranking the Stars című műsorának 3. évadjában láthatták a holland tévénézők. 2009-ben és 2010-ben Tatjana részt vett az Eurovíziós Dalfesztivál holland nemzeti selejtezőjének zsűrijében. 2011. szeptember 1-jén egy új valóságshow indult a holland RTL4 műsorán: a Diva's draaien door három énekesnő kalandjait mutatja be. Tatjana mellett Patty Brard (a Luv’ énekesnője) és Patricia Paay (a The Star Sisters oszlopos tagja) szórakoztatta a nézőket.

tatjana02.jpg

Magánélet

Tatjana Simić magánéletéről főleg akkor számolt be részletesen a holland média, amikor a partner személye is figyelemre méltó volt. 2007-ben Marcel Boekhoorn milliárdos élvezhette a szexis sztár kegyeit, a következő évben azonban már egy másik milliomos, a textil- és ingatlanbizniszben érdekelt Ronny Rosenbaum legyeskedett Tatjana körül. 2010. szeptember 16-án a holland média bejelentette, hogy a viszonynak vége. A sztár a Wie kiest Tatjana? című tévéshow keretében próbálta megtalálni következő partnerét. (A műsort az RTL4 sugározta.) A jelöltek közül Peter Mijnent választotta. A hasonló magyar tévéműsorok tapasztalatai alapján ugye, senki nem gondolta komolyan, hogy ez a kapcsolat tartós lesz? 2012. február 29-én jelentették be, hogy a pár szakított.

tatjana13.jpg

DISZKOGRÁFIA 

(Zárójelben a holland slágerlistás helyezések.)

Kislemezek, maxik 

* 1987: Baby Love (12" Remix) / Baby Love (Radio Edit) / Baby Love (Dub Mix)

* 1988: Chica Cubana (Single Version) / Chica Cubana (12" Vocal Version) / Chica Cubana (Dub Version) / Chica Cubana (Accapella) / Whistle (Quijada)

* 1988: Chica Cubana (12" Vocal Version) / Chica Cubana (Dub Version) / Chica Cubana (Instrumental Version) / Chica Cubana (Accapella)

* 1988: Chica Cubana / Chica Cubana (Instrumental Version) (#11)

* 1988: Awaka Boy / Awaka Boy (Dub Version) / Awaka Boy (Acappella) / Fiskio

* 1988: Awaka Boy / Awaka Boy (Dub Version) / Awaka Boy (Acappella)

* 1988: Awaka Boy / Awaka Boy (Instrumental) (#40)

* 1988: Awaka Boy (Single) / Awaka Boy (12 Inch) / Awaka Boy (Dub Version) / Awaka Boy (Acappella) / Fiskio

* 1990: A Letter to Your Heart (Single Version) / A Letter to Your Heart (Extended Version) / A Letter to Your Heart (Dub Version) / A Letter to Your Heart (Instrumental Version)

* 1991: You and Me / A Letter to Your Heart (#81)

* 1991: You and Me / You and Me (Long Version) / A Letter to Your Heart

* 1992: Can't Take My Eyes Off You (Radio Edit) / Can't Take My Eyes Off You (Club Mix) / Divin' Into Deep (Tatjana Simic & Gerard Joling)

* 1992: Can't Take My Eyes Off You (Radio Edit) / Divin' Into Deep (Tatjana Simic & Gerard Joling) (#6)

* 1992: Don't You Want Me Baby / G. I. Joe

* 1993: Feel Good (Radio Edit) / Feel Good (Extended Version) / Feel Good (Jazz Version) / Dreamgood

* 1993: Feel Good (Extended Version) / Feel Good (Radio Edit) / Dreamgood (#21)

* 1993: Never Never (Radio Version) / Never Never (Club Version) / Never Never (Extended Club Version) / Never Never (Radio / Club Version)

* 1993: Never Never (Radio Version) / Never Never (Club Version)

* 1994: Don't You Want Me Baby (Club Mix) / Don't You Want Me Baby (Trend Mix) / Don't You Want Me Baby (Edit Club Mix) / Don't You Want Me Baby (Radio Version)

* 1994: Don't You Want Me Baby (Radio Version) / Don't You Want Me Baby (Extended Club Mix) / Don't You Want Me Baby (Club Mix) / Don't You Want Me Baby (Trend Mix)

* 1995: Santa Maria (Radio Edit) / Santa Maria (Wah-Hey Mix) / Santa Maria (Harry Ola Mix) / Santa Maria (Harry Ola Instrumental)

* 1995: Santa Maria (Radio Edit) / Santa Maria (Harry Ola Mix) (#37)

* 1995: Don't You Want Me Baby / Feel Good (Radio Edit) + 2 videoklip

* 1996: Santa Maria (Wah-Hey Mix) / Santa Maria (Radio Edit) / Santa Maria (Euro Remix) / Santa Maria (Y & Co Mix)

* 1996: Santa Maria (Radio Edit) / Santa Maria (Wah-Hey Mix) / Santa Maria (Harry Ola Mix) / Santa Maria (Harry Ola Instrumental) / Santa Maria (Y & Co Mix)

* 1996: Santa Maria (Radio Edit) / Santa Maria (Wah-Hey Mix) / Santa Maria (Y & Co Mix) / Santa Maria (Euro Remix) / Santa Maria (EE Legal Mix)

* 1996: Calendar Girl (Disco Version) / Calendar Girl (Brasil Version) (#73)

* 1996: Calendar Girl (Disco Version) / Calendar Girl (Brasil Version) / Calendar Girl (House Version) / Calendar Girl (Instrumental Version)

* 1996: Your Love Is Magic (12" Mix) / Santa Maria (Happy Handbag Mix)

* 1997: Sweet Sweet Smile (Radio Single – Edit) / Sweet Sweet Smile (Extended Version)

* 1997: The First Time / The First Time (Instrumental) (#41)

* 1997: O Baby I

* 1999: Wait and Wonder (Original Version) / Wait and Wonder (Bliss Mix)

* 1999: Wait and Wonder (Original Version) / Wait and Wonder (Bliss Mix) / Wait and Wonder (Nobleman One Mix) / Wait and Wonder (She Wants It Mix)

* 1999: Crazy Way about You (Radio Edit) / Crazy Way about You (Long Radio Edit) / Crazy Way about You (Party Power Mix) / Crazy Way about You (Club Mix) / Crazy Way about You (Extended Club Mix)

* 1999: Crazy Way about You (Party Power Mix) / Crazy Way about You (Long Radio Edit) / Crazy Way about You (Radio Edit)

* 2000: Baila Baila (Single Mix) / Baila Baila (Club Mix) / Baila Baila (Dance Mix) / Baila Baila / Wait and Wonder / Crazy Way about You 

* 2000: Baila Baila (Single-Mix) / Baila Baila (Club-Mix) / Baila Baila (Dance-Mix) (#24)

* 2003: Santa Maria (2003 Radio Version) / Santa Maria (Wayne G Lady Botox Mix) / Santa Maria (1995 Harry Ola Mix) / Santa Maria (Almighty 12" Mix) / Santa Maria (BTD Download Extended Version) / Santa Maria (2003 Extended Radio Version) (promóciós lemez)

* 2004: Santa Maria (2004 Extended Version) / Santa Maria (Wayne G Lady Botox Mix) / Santa Maria (Almighty 12" Mix) / Santa Maria (1995 Harry Ola Mix)

* 2006: Santa Maria (Delaction Remix – Extended) / Santa Maria (Delaction Remix – Radio) / Santa Maria (DJ Ten Remix)

* 2008: Ik laat je gaan / Blago onom ko te ima (#11)

* 2010: Chica Cubana (7 Inch Version) / Chica Cubana (12 Inch Version) / Awaka Boy (7 Inch Version) / Chica Cubana (Acapella)

* 2010: Ga nu maar

tatjana10.jpg

Albumok 

* 1991: Tatjana

* 1993: Feel Good 

* 1996: Santa Maria

* 1997: New Look (#70)

* 2010: Hollands Glorie (válogatás)

Videó, DVD

* 1994: Tatjana Goes Miami (VHS)

* 1995: Made in Hollywood (VCD)

* 2002: My Own Story (DVD)

tatjana09.jpg

FILMOGRÁFIA

* 1986: A suttyó család (Flodder)

* 1988: Im Schatten der Angst (tévéfilm)

* 1988: Szelíd terminátorok (Starke Zeiten)

* 1990: My Blue Heaven

* 1992: Zlatne godine

* 1992: A suttyó család Amerikában (Flodder in Amerika!)

* 1993: Hoeksteen & Groenstrook (tévésorozat)

* 1993–1998: A suttyó család (Flodder) (tévésorozat)

* 1995: A suttyó család 3: Hulljon a férgese! (Flodder 3)

ÉS EZEKET OLVASTAD MÁR?

Heinrich George: A kommunista náci

Karin Petersen: A meggyalázott szépség (18+)

Danielle Perez és Guilherme de Pádua: Csókoltat a halál (18+)

Zoja Fjodorova: Tilos a szerelem

Faye Dunaway: A munkamániás világsztár

Pia Zadora: A többszörös Arany Málna-díjas popsztár (18+)

Ena Begović: A halál négy keréken érkezik

Silvana Mangano: A neorealizmustól a dekadens drámákig

Tordai Teri nyugati (erotikus) filmkarrierje (18+)

Luc Merenda: A modellből lett akciósztár (18+)

Marc Porel: Élj gyorsan, szeress szenvedélyesen, halj meg fiatalon!

Barbara Brylska: A lengyel Brigitte Bardot (18+)

Gojko Mitić és a keletnémet indiánfilmek

Oleg Vidov: Az orosz Robert Redford

Gina Lollobrigida: A világ legszebb asszonya

Jennifer O’Neill: Amerikai szépség

Joe Dallesandro: A biszexuális melegikon (18+)

Ornella Muti: A vágy titokzatos tárgya (18+)

Ramon Novarro: A némafilmektől a halálsikolyig (18+)

Ewa Aulin: A svéd, akinek nyoma veszett (18+)

Terence Stamp: A brit filmművészet állócsillaga

Julie Newmar: A tökéletes Macskanő (18+)

Helmut Berger: Az egocentrikus életművész (18+)

Iain Quarrier: A dandy vámpír bukása

Bartók Éva: Az elfeledett magyar világsztár

Karin Schubert: Pornósztár volt őnagysága (18+)

Jean Sorel: Az elfeledett szívtipró (18+)

100 éve született Ugo Tognazzi (18+)

Eleonora Giorgi: A félig magyar szexbomba (18+)

Danuta: Lengyel kebelcsoda a filmvásznon és a popvilágban (18+)

2 komment
süti beállítások módosítása